/ foma.ru

Предстоятель РПЦ у четвер, 1 лютого, взяв участь у гасінні поштової марки «100 років відновлення Патріаршества в Росії».

Для гасіння пам'ятної марки був виготовлений сувенірний штемпель, із зображенням силуету столичного храму Христа Спасителя, пам'ятним написом і зазначенням дати і місця гасіння, повідомляє "Фома".

/ foma.ru

На поштовій марці зображений святий патріарх Тихон на тлі храму Христа Спасителя в Москві. Її тираж – 160 тисяч екземплярів.

Відео дня

– Якщо б не був обраний Патріарх, то, напевно, сьогодні Росії у тому вигляді, в якому вона існує, не було б, – сказав на церемонії патріарх Кирил.

Він вважає важливим, що 100-річчя відновлення Патріаршества у Росії «знайшло відображення у виданні марки». Він висловив надію, що її випуск допоможе багатьом запам'ятати цю знаменну дату.

– Це чудова марка із зображенням Патріарха Тихона вже сьогодні розійдеться по всій країні, потрапить у всі 42 тисячі поштових відділень Пошти Росії, в 33 салони «Колекціонер» видавничо-торговельного центру «Марка». Таким особливим чином ми розповімо про цю дату, – сказав, у свою чергу, керівник Федерального агентства зв'язку Олег Духовницкий.

/ foma.ru

У ході гасіння штемпелем були зроблені відбитки на поштових марках, після чого Предстоятель РПЦ та глава Федерального агентства зв'язку підписали конверти.