ОБСЄ стежить за релігійною ситуацією у регіонах / 112.ua

Цього року вже відбулися зустрічі спостерігачів Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні з представниками Української Православної Церкви в Запоріжжі, Одесі та Вінниці. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-служби єпархій.

Зустріч представників ОБСЄ з духовенством УПЦ у Вінницькій єпархії / news.church.ua

1 лютого 2018 року в управлінні Вінницької єпархії УПЦ митрополит Вінницький і Барський Симеон зустрівся з представниками Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні. У розмові взяв участь секретар Вінницького єпархіального управління протодиякон Владислав Демченко.

Було обговорено стан міжконфесійних відносин на Вінниччині, а також діяльність духовенства і вірян Вінницької єпархії з надання гуманітарної допомоги військовослужбовцям Збройних Сил України та соціальним закладам на території бойових дій на Донбасі.

Відео дня
Зустріч представників ОБСЄ з духовенством УПЦ у Запорізькій єпархії / news.church.ua

12 січня у канцелярії єпархіального управління митрополит Запорізький і Мелітопольський Лука провів робочу зустріч з представниками Дніпровського офісу ОБСЄ.

У ході спілкування зі спостерігачами митрополит поінформував гостей про ситуацію, що склалася у Запорізькому регіоні внаслідок штучно створеного конфлікту, який був підігрітий і розтиражований вороже налаштованими до УПЦ ЗМІ у ці дні.

Сторони діалогу обговорили ризики, які неминуче спричинить за собою подальше нагнітання ситуації, озвучивши серйозні побоювання з цього приводу. На завершення зустрічі владика Лука і гості висловили надію на подальшу співпрацю і взаєморозуміння.

Зустріч представників ОБСЄ з духовенством УПЦ в Одеській єпархії / news.church.ua

Нагадаємо, що 26 січня, з благословення митрополита Одеського та Ізмаїльського Агафангела відбулася зустріч зі спостерігачами Місії в Одеському єпархіальному управлінні. Делегацію у складі Єви Гмелін, Арама Арутюняна і супроводжуючих осіб прийняв секретар Одеської єпархії протоієрей Євген Гутьяр.Спостерігачи зазначили, що будуть докладати усіх зусиль, щоб об’єктивно інформувати ОБСЄ про релігійну ситуацію в Одеській області, сприяючи миру і злагоді в українському суспільстві.