У Путивлі (Сумська область) 27 червня відбувся чин прославлення у лику святих благовірного князя Іоанна Путивльського, мученика і чудотворця. Як повідомляє офіційний веб-сайт Української Православної Церкви , урочистості з нагоди прославлення святого Іоанна Путивльського очолив Предстоятель УПЦ Митрополит Володимир.

Зокрема, за богослужінням було зачитано рішення Священного Синоду УПЦ про  внесення мученика Іоанна Путивльського у святці Церкви, на середину храму винесли іконописне зображення благовірного князя, яким Митрополит благословив усіх присутніх.

«Нехай Бог почує наші прохання і пошле кожному життя вічне. Нехай за молитвами Іоанна Путивльського Господь дарує усім нам мир та спокій», – сказав Архіпастир.

Відео дня

Після богослужіння Предстоятель відвідав Путивльський Різдва Богородиці  Молчанський  жіночий монастир.

Як повідомляє джерело, інформації про Іоанна Путивльського майже не збереглося. Відомо, що благовірний Іоанн був онуком святого Михайла Чернігівського. У «Любецькому синодику» (XIII–XIV ст.) згадується ім’я «князя Іоанна Путивльського, страстотерпця та чудотворця, вбитого татарами за християн. Він прийняв мученицьку кончину і прославився посмертними чудотворіннями».