Під час Літургії Святіший Патріарх Кирил звершив молитву про мир в Україні / news.church.ua

У день дев’ятої річниці своєї інтронізації, Патріарх Кирил закликав священиків докласти усіх зусиль для допомоги жителям Донбасу і відзначив роль Предстоятеля Української Православної Церкви у справі обміну полоненими. Із закликом продовжити миротворчу місію на Донбасі виступив і Блаженніший Митрополит Онуфрій, який співслужив Його Святості під час Божественної літургії у кафедральному соборному Храмі Христа Спасителя, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на patriarchia.ru.

У цей день богослужіння звершили більше ніж 200 єпископів з різних країн.

Під час Літургії Патріарх Кирил звершив молитву про мир в Україні.

Відео дня
У цей день богослужіння звершили більше ніж 200 єпископів / news.church.ua

Після завершення богослужіння глава РПЦ закликав системно розвивати соціальне служіння, щоб єпископат і духовенство несли людям свідоцтво про сучасну Церкву, «відкриту до людей, відкриту до страждань, відкриту до несправедливості, готову йти туди, де потрібна допомога».

«Я тішуся з того, що вдається Блаженнішому Онуфрію, Предстоятелю Української Церкви, і мені, недостойному, робити для того, щоб обмін полоненими тривав», — зокрема зазначив Святіший Патріарх Кирил.

У свою чергу Блаженніший Митрополит Онуфрій у своєму слові підкреслив: «Дай Бог, щоб така місія Церкви, миротворча місія, а також місія підтримки слабких і хворих, підтримки молоді, наших сімей і багатьох інших сторін церковного життя розвивалися не тому, що Патріарх так говорить, а тому, що Божественний Промисел вказує на цей шлях. Це добрі справи, але добре організовані, що приносять максимальну віддачу від тих вкладень, які ми здатні робити».