/ news.church.ua

У Свято-Михайлівському храмі міста Боярка 31 січня відбулась зустріч духовенства Боярского благочиння Київської єпархії Української Православної Церкви з Боярським міським головою Олександром Зарубіним.

На зустрічі духовенство закликало владу не допустити повторення провокацій проти УПЦ, передає Центр інформації УПЦ.

Під час зустрічі обговорювалось питання спроб деяких політичних сил посіяти релігійний розбрат в Києво-Святошинському районі. Міський голова був сповіщенний про провокацію, що відбувалась під стінами Свято-Покровського храму міста Боярка 21 січня силами "Національного корпусу". Намічені плани дій у випадку подальших спроб провокацій на території міста. 

Відео дня

«Після недільного богослужіння, коли більшість парафіян вже розійшлись, на територіі храму з’явились люди з прапорами “Національний корпус”, які були організовані громадянином Бердніковим Ігорем. Деякі з них були в балаклавах, на сходах храму представники національного корпусу та найняті люди провокували конфлікт, ображаючи парафіян та священнослужителів храму, принижували честь та гідність, погрожували розправою та знищенням храму. Найбільше обурення викликає той факт, що одним з учасників данної провокації був державний службовець, що займає державний пост в Боярській міській Раді, а саме директор Боярського комунального господарства – Ващенко Костянтин.

Після провокативних дій, записавши все на відеокамеру, провокатори розійшлись і стали поширювати відео і заклики до безпорядків та релігійного протистояння в соціальних мережах. Такі протизаконні та провокаціні акції посилюють напруження суспільства в місті та районі, несуть розбрат та нестабільність», - розповіли представники Боярського благочиння УПЦ.

Від імені багатотисячної пастви Боярського благочиння було передено офіційний лист до міського голови, а також до голів державної адміністрації, районної Ради та начальника національної поліції в Київській області.

В офіційному листі священники Української Православної Церкви Боярського благочиння, що охоплює місто Боярка та села Юріївка, Віта Поштова, Тарасівка, Забір’я та Малютянка, від імені багатотисячної пастви звернулися до керівників владних органів з приводу інциденту який стався 21 січня під стінами Свято-Покровського храму міста Боярка.

Духовенство відзначило, що подібні протизаконні та провокаційні акції посилюють напруження суспільства в місті та районі, несуть розбрат та нестабільність та закликало представників влади та поліції зробити все для того, щоб зберегти мир та стабільність в у Києво-Святошинському районі.