У відспівуванні архітектора відновленого Успенського собору лаври брали участь братія обителі / lavra.ua

Братія обителі взяли участь у відспівуванні Граужиса Олега, який керував відновленням Великої церкви лаври. Відспівування очолив духівник сім'ї Граужисів протоієрей Олександр, настоятель Воскресенського храму в с. Зазим'я, повідомляється на сайті обителі.

Благочинний Києво-Печерської лаври архімандрит Антоній, звертаючись до всіх присутніх, сказав: «...багато було перешкод, з якими нам довелося зіткнутися під час відновлення головного храму Києво-Печерської лаври, але праця, самовідданість і повна віддача богоугодної справи Олега Олександровича назавжди залишили свій слід в історії не лише лаври, а і всієї України.

Проводжаючи в останню путь людину, разом з рідними і близькими молиться і лаврська братія, за кожним богослужінням підноситься і буде підноситися молитва, і його ім'я, як будівельника лаври разом з усіма тими, хто в різні часи допомагав і будував. Ім'я Олега Олександровича золотими літерами вписане в історію Києво-Печерської лаври. Нехай Господь упокоїть його з миром і вселить у місце, де всі праведні перебувають!».

Відео дня

***Граужис Олег Олександрович народився в Києві. Закінчив Київський інженерно-будівельний інститут і все своє життя присвятив улюбленій справі. Однією з найбільш трагічних сторінок не лише в історії Києво-Печерського монастиря, міста Києва, а і всієї України став вибух Успенського собору лаври, який простояв в руїнах до кінця 90-х років минулого століття. Саме Олег Олександрович займався відновленням головної святині України. Згідно з Указом Президента України від 9 листопада 1995 року Успенський собор був відновлений у 1999-2000 роках.

Намісник та братія Києво-Печерської лаври висловлюють глибокі співчуття родичам і близьким Олега Граужиса і невпинно моляться за упокій його безсмертної душі.