/ eparhia.com.ua

У Кривому Розі урочисто зустріли ікону святителя Миколая Чудотворця, яка прибула до Криворізької єпархії з благословення керуючого єпархією Митрополита Єфрема із храму святого пророка Божого Ілії міста Чорнобиль. Про це повідомляє прес-служба Криворізької єпархії УПЦ.

Перші офіційні відомості про цей чудотворний образ відносяться до 1840-го року. Вже тоді віруючі, що молилися біля святині, отримували зцілення від недуг. Допомагав святитель Миколай і тим, хто молився біля його ікони на полі брані.

Ікона довгі роки перебувала у храмі святого пророка Іллі у Чорнобилі.

Відео дня

Відзначається, що незважаючи на рясний радіаційний фон у зоні відчуження, ікона чудом залишається не опроміненою радіацією.

Ікона перебуватиме у Криворізькій єпархії до 15 лютого / eparhia.com.ua

Графік перебування у Криворізькій єпархії чудотворної ікони святителя Миколая Мир Лікійського з м. Чорнобиль

з 28 січня – 2 лютого - перебування ікони у Спасо-Преображенському кафедральному соборі Кривого Рогу.

3 лютого зустріч ікони у Спасо-Преображенському кафедральному соборі м. Нікополя. Перебування ікони з 3 лютого – 4 лютого.

5 лютого зустріч ікони в Свято-Покровському жіночому монастирі (теплий храм) м. Кривого Рогу. Перебування ікони з 5 лютого – 6 лютого.

6 лютого зустріч ікони (до вечірнього богослужіння) у чоловічому монастирі священномученика Володимира м. Кривий Ріг. Перебування ікони з 7 лютого – 8 лютого.

9 лютого зустріч ікони (до вечірнього богослужіння у 16-00) у врат Спасо-Преображенського кафедрального собору м. Кривого Рогу. Перебування ікони з 10 лютого – 15 лютого.

15 лютого, після Божественної Літургії, об 11-00, проводи чудотворної ікони.