Патріарх Варфоломій / aa.com.tr

Патріарх Константинопольський Варфоломій I направив послання президенту Туреччини Реджепу Тайипу Ердогану від імені патріархату та конгрегації з побажанням успішного проведення операції «Оливкова гілка». Про це повідомляє інформаційне агентство Anadolu.

У листі висловлюється надія на те, що операція посприяє відновленню миру в Сирії та спокою в Туреччині.

«Згідно з церковною традицією, на богослужіннях возносяться молитви про благополуччя держав, здоров'я їхніх лідерів, процвітання народів, порятунок сотень тисяч людей, постраждалих в результаті воєн і конфліктів у сусідніх з Туреччиною країнах, головним чином у Сирії», - йдеться в посланні.

Відео дня

«Від усього серця Всемогутньому Богу молимося, щоб операція «Оливкова гілка» дала можливість забезпечити мир у Сирії та зняти з порядку денного проблему тероризму, яка десятиліттями не втрачає своєї актуальності для світового співтовариства і коштувала життя тисячам невинних людей», - йдеться в документі.

У посланні наголошується, що патріархат сподіваються на те, що завдяки операції «Оливкова гілка» вдасться викорінити тероризм, який несприятливо впливає і турбує громадян Туреччини, головним чином курдське населення південно-сходу країни.

«Той факт, що ви впевнено виступаєте проти тероризму, викликав великий резонанс у міжнародному співтоваристві. Бажаємо успіхів особисто вам і ЗС Туреччини, висловлюємо надію на те, що операція «Оливкова гілка» принесе мир у регіон і стане надією на безпечне майбутнє для людей, страждання яких тривають протягом довгих років», - йдеться в посланні.

20 січня почалася операція «Оливкова гілка» з очищення сирійського району Афрін від терористів PYD/PKK. Дії Туреччини засновані на нормах міжнародного права, резолюціях Ради безпеки ООН з питань боротьби з тероризмом та статті 51 Статуту ООН про право на індивідуальну або колективну самооборону.

Метою дій ЗС Туреччини на північному заході Сирії є знищення терористів і об'єктів терористичних структур. Турецька армія робить все можливе для мінімізації шкоди мирному населенню району Афрін.