У

Журналісти СПЖ зібрали прес-конференцію, на якій розповіли про візит "С14" та висловилися щодо можливих замовників акції

17:36, 29.01.2018
4 хв.

«Ми не вважаємо цих хлопців ані своїми ворогами, ані ворогами Церкви, і впевнені, що серед них є багато патріотів, які гаряче люблять свою Батьківщину і у такий спосіб намагаються вирішити проблеми, які у ній бачать. Але складається враження, що за діями цих молодих хлопців стоять певні сили, які на них мають деякий вплив...», -  говорять у СПЖ.

Минулого четверга, 25 січня, у офіс «Спілка православних журналістів» прийшли представники націоналістичної організації «С14», які заблокували роботу редакції сайту.

Про подробиці цього нападу розповіли на прес-конференції 29 січня в "Українських новинах" представники СПЖ та правозахисники, повідомляє "УНІАН-Релігії".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Активісти націоналістичної організації С14 заблокували офіс СПЖ (фото)

Відео дня

За словами директора СПЖ Ганни Піддубної, вторгнення в офіс редакції представників радикальної організації супроводжувалося перешкоджанням журналістській діяльності та образами у бік співробітників редакції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скандал біля стін Києво-Печерської лаври: радикали "прийшли провідати Путіна" (репортаж, фото "УНІАН-Релігії")

«25 січня до нашої редакції серед білого дня вдерлися близько 20 молодиків міцної статури у балаклавах. Як потім з’ясувалося, це були представники радикальної організації «С14». Вони залякували наших співробітників, намагалися спровокувати конфлікт», - розповіла Ганна Піддубна.

Також Ганна Піддубна відзначила «відсутність реакції влади та правоохоронних органів» на порушення прав журналістів.

«Дивлячись на цю зухвалу поведінку, у нас склалося враження, що вони повністю впевнені у своїй безкарності. Працівниками агентства було викликано поліцію, але слідча група відмовилася проводити огляд місця події і довго відмовлялася прийняти нашу заяву. Лише завдяки наполегливим діям наших журналістів і адвокатів вони оглянули місце події і прийняли нашу заяву про проникнення у приміщення і перешкоджання журналістській діяльності. Ми розцінюємо напад на нашу редакцію виключно як порушення прав на свободу слова в Україні», - зазначила директор СПЖ.

Також в СПЖ висловили припущення про те, що за діями представників організації «С14» стоять «певні сили», які керують діями молодих людей.

«Ми не вважаємо цих хлопців ані своїми ворогами, ані ворогами Церкви, і впевнені, що серед них є багато патріотів, які гаряче люблять свою Батьківщину і у такий спосіб намагаються вирішити проблеми, які у ній бачать. Але складається враження, що за діями цих молодих хлопців стоять певні сили, які на них мають деякий вплив», - вважає журналіст СПЖ і очевидець подій Валерій Ступницький.

Також журналіст розповів про нібито знайдені у приміщенні редакції «антирошенівські» листівки.

«Ми хочемо подякувати тим силам, які направляли хлопців до нашого офісу, за те що проявили милосердя. Адже там могли «знайти» не листівки, а наркотики, зброю, портрети чи автографи Путіна. Також ми вдячні замовникам акції, що наш офіс не був розгромлений, не було пошкоджено майно і залишилися цілими наші журналісти», - сказав Валерій Ступницький.

У свою чергу, адвокат Максим Могильницький розповів про те, що за фактом вторгнення до редакції СПЖ поліцією розпочато кримінальне впровадження.

«Днями поліція зареєструвала кримінальне провадження за ознаками злочину, передбаченого статтею 162 КК України («Незаконне проникнення до житла, що належать громадянам, підприємствам або іншим організаціям»). Поки дії націоналістів кваліфікують саме таким чином. Думаю, у подальшому ця ситуація повинна мати свій розвиток у частині кваліфікації дій за ст. 171 КК України як перешкоджання законній діяльності журналістів», - зауважив адвокат Максим Могильницький.

Анастасія Горобець, "УНІАН-Релігії".

завантаження...
Ми використовуємо cookies
Погоджуюся