У Десятинний монастир Різдва Пресвятої Богородиці в Києві (вул. Володимирська, 2) 28 червня о 13.00 привезуть частку мощей святого великомученика Георгія Побідоносця. Як повідомили УНІАН у прес-офісі Української Православної Церкви, Єрусалимська Церква подарувала цю святиню обителі .

До речі, ще одна частка мощей святого великомученика Георгія Побідоносця зберігається у Свято-Георгіївському храмі Києва. Святиню подарували храму у 2003 році разом з присвоєнням статусу Собору залізничників України.

Довідка УНІАН:

Відео дня

Великомученик Георгій Побідоносець відомий тим, що під час гонінь на християн з боку імператора Діоклетіана (284–305) роздав усе майно, з’явився до імператора й оголосив себе християнином. За сповідування Христа Георгій зазнав тяжких мук і загинув від них. Перебуваючи у темниці, великомученик заповідав, щоб після смерті його тіло перенесли до Палестини.

За царя Костянтина (306–337 рр.) в Ліді був побудований храм на честь мученика, куди й були перенесені його мощі.

Як свідчать літописні зводи, Георгій Побідоносець з’явився на білому коні та вбив величезного змія, який викрадав людей на березі озера неподалік Бейрута (Ліван), після чого мешканці міста охрестилися і побудували великий храм в ім’я Пресвятої Богородиці та святого великомученика Георгія.