/ news.church.ua

Палії Десятинного монастиря предстали перед судом, прохання депутата Луценка не задовольнили

23:40, 27.01.2018
2 хв.

У суботу, 27 січня, у Києві відбувся суд над двома підозрювальними, які брали участь у підпалі храму Десятинного монастиря УПЦ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Благочинний Десятинного монастиря розповів подробиці нападу націоналістів на обитель (відео)

Як повідомляє кореспондент "УНІАН-Релігії", відбулись судові засідання, під час яких було обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою, або внесення застави у сумі 2,160 млн. грн. для одного з них.

Відео дня

Про це також повідомляє сайт Десятинного монастиря.

Організація "С14" прокоментувала рішення суду на своїй сторінці у Фейсбук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Радикали "завітали" до Десятинного монастиря столиці і пошкодили майно громади, а невідомі у ночі намагались вчинити підпал

"Одному з козаків дали 60 діб із заставою 2 млн гривень. Попри те, що на поруки брав І. Луценко та прокурор просив домашній арешт. Суд по другому козаку розпочався", - написали представники організації.

В

Водночас представники постраждалої сторони просять про пом'якшення вироку для правопорушників.

"Незважаючи на дикість і жорстокість вчиненого цими людьми злочину, ми молимося за них і просимо суд пом'якшити міру покарання. Сьогодні нашому адвокату на суді відмовили у слові, щоб донести нашу позицію про пом'якшення вироку. Ми будемо дотримуватися цієї позиції в апеляції. Також ми закликаємо усіх до миру, ні в якому разі не піддаватися на провокації підбурювачів і тих, хто їм гарантував безкарність, намагаючись чужими руками пролити кров невинних жінок і дітей", - висловили свою позицію представники Десятинного монастиря.

Нагадаємо, 25 січня радикали "відвідали" Десятинний монастир столиці і пошкодили майно громади, а невідомі вночі намагалися вчинити підпал.

Новини партнерів
завантаження...
Ми використовуємо cookies
Погоджуюся