Директор Федеральної служби судових приставів Артур Парфенчиков підписав протокол про наміри стосовно взаємодії з головою синодального Відділу Московського Патріархату із взаємодії зі Збройними силами і правоохоронними установами протоієреєм Димитрієм Смирновим, повідомляє ForUm з посиланням на Newsru.com.

Метою співпраці стане «підтримка духовно-етичних традицій на благо Вітчизни і зміцнення сім`ї». Пристави і священнослужителі спільно вестимуть просвітницьку роботу, що буде адресована боржникові або соціально неблагополучній людині, котра має заборгованість за рішенням суду або що звільнилася з місць ув`язнення і має зобов`язання відшкодувати матеріальний і моральний збиток потерпілому.

Сторони домовилися, щоб представники Церкви під час богослужінь проповідували принцип неприйнятності життя у позику, філософії користолюбства, споживацького ставлення до життя і до людей, про те, що неповернення боргів, згідно з церковними правилами, прирівнюється до привласнення чужого, тобто до крадіжки.

Відео дня

Крім того, пристави і священнослужителі готові сприяти працевлаштуванню боржників, зокрема за аліменти, а також розглядати можливість возз`єднання сім`ї: батька-боржника за аліменти і другого батька, що залишився без піклування, неповнолітньої дитини, коли дитина проживає в притулку при монастирі.