/ gorlovka-eparhia.com.ua

У селі Олександро-Калинове Донецької області збудували церкву у формі корабля. Будівництво тривало шість років, і у свято Різдва Христового парафіяни храму святих Царствених мучеників Української Православної Церкви молилися у своєму новому храмі, повідомляє прес-служба Горлівської і Слов'янської єпархії УПЦ.

/ gorlovka-eparhia.com.ua

Церква з'явилася у результаті перепланування старовинної будівлі. До 1917 року вона належала місцевому поміщику. З початку революції і до Великої Вітчизняної Війни, а потім після звільнення села від німецько-фашистських загарбників у ньому знаходилася школа. У 1965 році в селі побудували нову школу, а в цьому приміщенні розмістився дитячий садок. На початку 1990-х років будівлю закрили, і вона поступово руйнувалася.

Із часом у селі утворилася православна громада, яка виклопотала цей будинок для майбутнього храму. Ще до початку звершення у ньому богослужінь та призначення священика віруючі люди стали збиратися разом і робити у приміщенні ремонт. Настоятелем парафії у селі став протоієрей Володимир Шутов. Раніше в Олександро-Калинове ніколи не було церкви.

Відео дня
/ gorlovka-eparhia.com.ua

Мрія побудувати на цьому місці гарний світлий храм довгий час для настоятеля та парафіян здавалася нездійсненною. З часом прийшли до висновку, що потрібно своїми силами починати готувати місце для майбутньої церкви. Потім з'явилися жертводавці. Храм будували усім світом - у будівництві брала участь вся громада.

Церква має форму корабля. Найголовніше, на що звертали увагу при виборі розмірів і архітектурних особливостей, — це довговічність і можливість вмістити якомога більше молильників, оскільки на богослужіння приїжджають жителі Костянтинівки, Торецка (Дзержинськ), а також сусідніх сіл.

Розписувати храм будуть київські майстри / gorlovka-eparhia.com.ua

Церкву прикрашають сім золотих куполів. Дубовий різьблений іконостас виготовили талановиті майстри-столяри з Костянтинівки, а для написання образів та розпису храму настоятель церкви-корабля вже запросив київських іконописців.