православ'я.ФМ

Голова Відділу зовнішніх церковних зв'язків Московського Патріархату митрополит Іларіон не підтримує практику, коли записки подаються через інтернет, коли вони оплачуються через інтернет.

Про це він сказав в інтерв'ю, яке розміщене на patriarchia.ru.

"Зараз храми є всюди. Храми є у містах і селах. І неможливо релігійне життя вести на дистанції. Релігійне життя передбачає, що людина приходить у храм, що вона є членом громади. Я не розумію, навіщо потрібно подавати записки в Єрусалим, коли можна подати записку у своєму парафіяльному храмі", - сказав митрополит Іларіон.

Відео дня

Водночас представник Церкви вважає, що "зараз для багатьох людей соціальні мережі стали тим простором, де вони перебувають кожну добу, протягом багатьох годин, і відсутність Церкви в соціальних мережах неправильна".

Разом з тим, "якщо той чи інший священик, активний в соціальних мережах, починає говорити або писати щось, що не відповідає церковним вченням, то, як правило, це дуже скоро стає відомим".

"Тоді такого батюшку може викликати архієрей і заборонити йому такого роду активність або дати вказівку, як підкоригувати свої думки", - каже митрополит Іларіон.