/ family.church.ua

У київському Сімейному клубі при Школі сімейного життя УПЦ 23 січня відбулося чергове засідання. Цього разу учасники розглядали тему піклування про здоров’я в сім’ї, повідомляється на сайті Синодального відділу УПЦ у справах сім’ї.

Запрошеним спікером заходу став прот. Геннадій Батенко, заступник Голови Синодального відділу з питань охорони здоров’я та пастирської опіки медичних закладів.

Священик розповів присутнім про основні проблеми біоетики, які турбують сьогодні християнські розуми.

Відео дня
/ family.church.ua

Отець Геннадій помітив, що основним вектором розвитку європейської думки є течія гуманізму. Остання, у свою чергу, на центральне місце у життя людини виносить саму людину, а не Творця. Тому сучасна наука часто вважає злом те, що у християнстві вважалося благом. Таким чином у медицині виникає практика вбивства невиліковнохворих (евтаназія), штучне запліднення, аборти.

Особливе місце у розвитку сучасної науки займає такий напрям, як трансгуманізм. Він передбачає використання сучасних наукових досягнень для продовження життя людини на землі та подолання смерті взагалі. Тобто, задуманий Богом, спосіб життя людини змінюється. Згідно трансгуманізму, людина у майбутньому має перетворитися на біоробота.

Християнам належить пам’ятати, що страждання і смерть не є для людини злом. Це є тимчасовими процесами, після яких вірних чекає Життя вічне. Звісно, всі зобов’язані звертатися до лікарів та берегти своє здоров’я. Однак є межі, перехід за які несе для людини смерть душі.

Школа сімейного життя у Києві проходить по вівторках о 19.00 у приміщенні Просвітницького Центру УПЦ за адресою: проспект Леся Курбаса, 7-а.

Детальна інформація за телефоном: +38(066)028-57-78, +38(097) 411 16 62 (Священик Іоанн Ружицький)