/ lavra.ua

У Києво-Печерській лаврі відбулася перша у цьому році і вже 16-а за рахунком щотижнева благодійна акція «Нагодуй ближнього», яка проходить з благословення намісника лаври, митрополита Вишгородського і Чорнобильського Павла. У рамках акції безкоштовним обідом щотижня годують знедолених людей — безхатченків, інвалідів, самотніх людей похилого віку, повідомляється на сайті лаври.

Організацію і проведення цих благодійних заходів курує заступник начальника відділу соціального служіння святої обителі ієромонах Гліб.

 / lavra.ua

Відео дня

Малозабезпечені і нужденні кияни могли долучиться до православної традиції гостинності не тільки завдяки смачним і ситним стравам, освяченим спільною молитвою і благословенням духовенства лаври, але і уважно слухаючи наставляння ієромонаха Гліба.

Він привітав усіх з великими святами, пояснив їх історичний і духовний сенс, а також звернувся зі словом настанови на новий рік такими словами: «Відкриється на Страшному суді, який нікого не мине, що єдиним сенсом життя була любов. Тому будь-які наші так звані добрі справи, які звершуються без смирення і любові, не цінні у Бога і не приносять нам спасительної благодаті. Тому, щоб ми не робили хорошого, будемо робити не для своєї слави, яка зів’яне як літні квіти восени, а в ім’я Іісуса Христа, виконуючи Його Божественні заповіді».

Після трапези до насельників лаври з вдячністю підходили для душевної користі небайдужі люди, задаючи особисті питання. Усі були запрошені на наступні обіди в рамках акції «Нагодуй ближнього».