Книга яскраво ілюстрована і включає фотографії ікон / foma.ru

Видана унікальна дитяча книга на шести мовах «Наші небесні захисники Карельські святі». Презентація видання відбулася 20 січня у Національній бібліотеці Республіки Карелія, повідомляє "Фома".

Перше видання вийшло російською мовою невеликим тиражем у рамках сімейного благодійного проекту, і було передано до Петрозаводської єпархії. Після цього з допомогою благодійників єпархії вдалося перевидати книгу вже шістьма мовами – російською, англійською, вірменською, білоруською, карельською та українською.

Автором ідеї, автором та ілюстратором книги виступила Світлана Шликова. Переклади на національні мови були здійснені професійними філологами, викладачами та літераторами.

Відео дня

Український переклад виконала Світлана Рукавишникова - Голова Правління Карельської республіканської громадської організації «Товариство української культури «Калина».

Відзначається, що книга яскраво ілюстрована і містить пояснення складних для сприйняття дітей слів. Крім того, щоб діти могли дізнаватися лики святих у храмі, у виданні є фотографії ікон.