Фестиваль

Місто Гродно в Білорусі в 17-й раз приймає гостей міжнародного фестивалю православних піснеспівів «Коложский благовест». У храмах і на концертних майданчиках Гродно 7-10 лютого виступить 34 хори із Чорногорії, Македонії, Румунії, Польщі, Узбекистану, Росії, України та Білорусі, повідомляє офіційний портал Білоруської Православної Церкви.

Фестиваль «Коложский Благовест» проводиться вже у 17-й раз, і інтерес публіки до нього зростає все більше. Унікальність «Благовісту» в тому, що на одній сцені свою майстерність можуть продемонструвати і сільські хори, і професійні консерваторські колективи зі світовим ім'ям. Мета фестивалю — розвиток співочої православної культури та збереження народних традицій виконання у церковному мистецтві.

Цього року оцінювати учасників пісенного форуму буде міжнародне журі, членами якого є професійні композитори, доценти і професори музичних навчальних закладів, а також представники духовенства із Франції, Румунії, Польщі, Росії, України та Білорусі.

Відео дня

У рамках фестивалю також заплановано проведення вечора духовної поезії та авторської пісні, різних виставок та камерних концертів хорових колективів.