/ православні.це

Настоятель Свято-Миколаївської ставропигіальної парафії РПЦ у Рейк'явіку протоієрей Тимофій Золотуський здійснив пастирську поїздку на Фарерські острови. У селищі Чирчубевур (острів Стреймой) 13 січня було звершено православне богослужіння у найдавнішій збереженій на Фарерських островах церкві святого Олава, повідомляє orthodox.is.

/ православні.це

Настоятель Свято-Миколаївського ставропігійного приходу у Рейк'явіку з групою православних віруючих, які проживають на Фарерах, звершив молебний спів святому благовірному королю Олаву і святителю і чудотворцю Миколаю.

Протоієрей Тимофій Золотуський також освятив привезену із собою ікону святого Олава і передав її на молитовну пам'ять зберігачам храму у Чирчубевурі, сім'ї Патурссонів. Оригінал ікони святого Олава зберігається у настоятеля парафії святої Анни у Тронхеймі ієрея Олександра Волоханя.

Відео дня

А в день святкування Обрізання Господнього і пам'яті святителя Василія Великого, 14 січня, протоієрей Тимофій Золотуський звершив Божественну літургію у церкві селища Фуннінгур (острів Естурой). Богослужіння відбувалося церковно-слов'янською, сербською, англійською та ісландською мовами.

Увечері того ж дня відбулися збори російськомовних православних віруючих і співвітчизників, що проживають на Фарерах. Протоієрей Тимофій Золотуський провів із ними місіонерсько-душпастирську бесіду, а також обговорив перспективи розвитку православної громади на островах.