Велике освячення вод морів, річок та водойм відбудеться у свято Хрещення Господнього / foma.in.ua

Велике освячення вод морів, річок та водойм відбудеться у свято Хрещення Господнього, 19 січня. Про це повідомляє "Фома в Україні".

Чин Великого освячення вод Азовського моря звершать в Бердянську. Хресний хід до Центрального пляжу пройде від храму на честь новомучеників та сповідників Бердянських. Початок чину о 13.00.

Освячення вод Чорного моря в Одесі традиційного відбудеться вже в водохресну ніч. Святковий чин освячення буде звершено на трьох пляжах (на двох вночі, на одному – в саме свято) і на морському вокзалі.

Відео дня

Сьогодні о 23.45 богослужіння на пляжі «Золотий берег» очолить вікарій Одеської єпархії єпископ Діодор. О 23.00 чин Великого освячення води відбудеться на пляжі в Лузанівці. Завтра о 10.30 священнослужителі Свято-Нікольського храму звершать освячення вод на Морському вокзалі, а о 13.30 духовенство Свято-Іллінського одеського чоловічого монастиря звершить чин на пляжі «Ланжерон».

Чин Великого освячення вод Дніпра у Запоріжжі почнеться о 12.00. Богослужіння відбудеться в районі Центрального міського пляжу. Очолить його митрополит Лука.

У Херсоні водосвяття відбудеться о 11.00 неподалік від Свято-Георгіївського храму (на березі Дніпра біля готелю «Фрегат»). Хресний хід від Свято-Духівського кафедрального собору розпочнеться о 10.30.

Після завершення богослужінь розпочнуться традиційні водохресні купання.

Нагадаємо, чин великого освячення вод у Києві звершить Предстоятель УПЦ Блаженніший Митрополит Онуфрій.