В Одесі відкриють виставку

Виставку «Зі смерті в Життя», присвячену одеським новомученикам, відкриють 23 січня в навчальному центрі Спасо-Преображенського кафедрального собору Одеси. Про це повідомляє "Фома в Україні".

«Пам'ять новомучеників дуже важлива для нас, віруючих, які живуть нині. Сподіваємося, що виставка допоможе усвідомити духовну силу мучеників, перемогу над стражданням і смертю наших співвітчизників», – пишуть організатори.

У рамках роботи виставки заплановано ряд просвітницьких заходів.

Відео дня

У п'ятницю, 26 січня, відбудеться лекція голови Відділу релігійної освіти і катехізації Одеської єпархії протоієрея Димитрія Яковенко «Червоний терор і Церква в 1920-30-ті роки». Початок о 18.00.

У неділю 28 січня пройде презентація каталогу «Зі смерті в Життя» і кишенькової книжки «Квіти нових мучеників». Початок о 17.00.

4 лютого, у свято Собору новомучеників і сповідників Руської Церкви, відбудеться лекція викладача Одеської духовної семінарії, доктора теології протоієрея Димитрія Предеіна «Богослов'я новомучеників». Початок о 19.00.

Завершиться виставка 7 лютого – день пам'яті першого новомученика в архієрейському сані – священномученика Володимира (Богоявленського)(+1918).

У день закриття виставки відбудеться лекція завідувача Катехизаторських курсів священика Андрія Гавриленка на тему «Страждання за віру в листах новомучеників із в'язниць і таборів». Початок о 18.00.

Експозиція буде відкрита для відвідувачів з понеділка по п'ятницю в період 17.00–20.00, щосуботи з 10.00 до 16.00 та щонеділі з 11.00 до 20.00.