АКРЕДИТАЦІЯ ЗМІ! Предстоятель УПЦ Митрополит Онуфрій 19 січня освятить води Дніпра

У день Хрещення Господнього, 19 січня, Предстоятель Української Православної Церкви Блаженніший Митрополит Онуфрій освятить води Дніпра в Оболонському районі Києва, біля Свято-Покровського собору (вул. Прирічна, 5А).

Акредитацію проводить Центр інформації УПЦпо тел. (066) 095 14 76 або по електронній пошті church.information.center@gmail.com.

Акредитовані представники ЗМІ повинні бути на місці події у 11.35, де буде вказано місце проведення брифінгу.

Відео дня

Близько 11.50 розпочнеться урочисте освячення вод Дніпра, після чого кияни почнуть обмивання у хрещенській купелі. Для проведення молебню буде підготовлено місце і сходинки для спуску у воду.

Свято-Покровський собор Києва знаходиться за адресою вул. Прирічна, 5А. Проїзд: від станції метро "Мінська", "Героїв Дніпра" - маршрутним автобусом 559 до храму. Від станції метро "Мінська" - тролейбусом 24, 24к до зупинки "Вул. Прирічна"; від станції метро "Петрівка" - тролейбусом 34 до зупинки "Центр" Сфера ". З Рибальського півострова - автобусом 88 до зупинки «Вул. Прирічна».

*** Хрещення Господнє - одне з головних християнських свят, що завершує Різдвяні святки. Свято називають також Богоявленням. Згідно з Євангелієм від Матвія, коли святий Іоанн Предтеча хрестив у річці Йордан Ісуса Христа, Спасителя з неба зійшов Дух Святий у вигляді голуба. Своїм хрещенням у Йордані Спаситель поклав початок таїнства Хрещення, через яке людина народжується для життя во Христі.