/ православні.це

Перше богослужіння у каплиці в ім'я Святителя Миколая, встановленої на виділеній мерією міста Рейк'явіка ділянці, відбулося 10 січня. У недалекому майбутньому на цій ділянці буде розташовуватися перший православний храм в Ісландії, побудований на честь Святителя і Чудотворця Миколая, архієпископа Мир Лікійських, повідомляє сайт Миколаївського приходу в Рейк'явіку.

/ православні.це

З благословення керівника Управління Московської Патріархії із закордонних установ єпископа Віденського і Будапештського Антонія громада придбала тимчасовий дерев'яний будинок і обладнала у ньому каплицю. Підготовка котловану фундаменту зайняла більше місяця. До 10 січня збірка будівлі каплиці на ділянці була завершена.

Молебний спів з акафістом Святителю Миколаю і "молитовний Чин на поставлення хреста на верх даху новоствореної церкви", тобто освячення хреста, який буде поставлений на покрівлі, здійснив настоятель Свято-Миколаївського ставропігійного приходу у Рейк'явіку протоієрей Тимофій Золотуській.

Відео дня

Молитовний труд об'єднав православних віруючих з Росії, України, Латвії, Естонії та Ісландії. Незважаючи на негоду і робочий день, на відкритті каплиці зібралися усі ті, хто з нетерпінням чекають і моляться за якнайшвидший  початок будівництва храму.

/ православні.це

Протоієрей Тимофій Золотуській сердечно подякував дипломатам за постійну і всебічну підтримку трудів російської православної громади у зведенні першого православного храму у найпівнічнішій столиці світу.