В УПЦ попереджають, що націоналрадикали планують провокації навколо Лаври /news.church.ua

Низка націонал-радикальних угрупувань, серед яких і визнана терористичною організація «С-14», оголосили акцію з вимогами законодавчої дискримінації в Україні канонічної Православної Церкви, яка відбудеться 16 січня під стінами Верховної Ради України. Про це повідомляє Синодальний інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на 5 канал.

Представник інтернет-ресурсу InformNapalm Михайло Макарук в ефірі “5 каналу” оголосив про організацію ходи до Верховної Ради України з цілою низкою вимог, серед яких, як він висловився, «вирішити питання Православної Церкви Московського Патріархату».

Акція має відбутися 16 січня і розпочнеться від стадіону «Динамо», та попрямує до Верховної Ради. Серед організаторів заходу зазначається організація С-14, яка, як відомо, офіційно визнана терористичною.

Відео дня

М. Макарук, зокрема, зазначив, що одним із гасел акції є вимога «вирішити питання Православної Церкви Московського Патріархату». Він пообіцяв, що акція буде масштабною, а «ворогів треба покарати».

Разом з тим, соціальними мережами поширюється інформація про те, що справжньою метою неонацистів з С-14 є організація нападу на Києво-Печерську Лавру.