Патріархія Грузії дала рекомендації державі для боротьби з наркоманією / sputnik-georgia.ru

Патріархія Грузії прокоментувала ініціативу про декриміналізацію легких наркотиків у країні і дала рекомендації владі.

Як повідомляє "Супутник-Грузія", Патріархія Грузії дала рекомендації державі для боротьби з наркоманією в країні і поширила на офіційному сайті заяву, в якій закликає владу призупинити розгляд законопроекту про наркополітику, оскільки в ньому не відображені важливі пункти.

У кінці грудня 2017 року комітет охорони здоров'я парламенту Грузії підтримав ініціативу про декриміналізацію легких наркотиків в Грузії на рівні принципів. Це викликало неоднозначні думки в суспільстві. Цього питання у різдвяній епістолі торкнувся і Католикос-Патріарх всієї Грузії Ілія II, який нагадав віруючим про важливість збереження віри і боротьби з викликами сучасності.

Відео дня

Глава Грузинської Православної Церкви відзначив важливість правильної політики держави у боротьбі з наркоманією і необхідність будівництва реабілітаційних центрів у країні.

"Виходячи з того, що в парламенті тривають зустрічі з даного питання, хочемо додатково заявити наступне: ми вважали і вважаємо, що вживання наркотиків – це великий гріх, але Патріархія Грузії ніколи не підтримувала і зараз не підтримує затримання людей, хворих на наркоманію", – йдеться в заяві на сайті Патріархії.

При цьому в країні мають з'явитися належним чином облаштовані реабілітаційні центри, де наркозалежні люди зможуть нормально лікуватися і виправлятися.

Патріархія закликала ЗМІ активніше висвітлювати проблеми, пов'язані з вживанням наркотиків, щоб сформувалася єдина суспільна думка щодо здорового способу життя.

Відповідно до заяви, повинні бути посилені заходи у зв'язку з незаконним ввезенням, поширенням в місцях громадського скупчення і особливо у зв'язку з їх вживанням у колі неповнолітніх.

Обов'язковим у Патріархії також вважають введення спеціального курсу в навчальних закладах, щоб молодь усвідомила, що з ними станеться в разі наркозалежності.

Грузинська Церква закликала державу, з урахуванням європейського досвіду, визначитися з питанням забезпечення роботою наркозалежних людей.