Предстоятель УПЦ перебуває з архіпастирським візитом у Чернівецько-Буковинській єпархії.

14 січня, у день пам’яті святителя Василія Великого та свята Обрізання Господнього, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій звершив Божественну літургію у Свято-Вознесенському Банченському чоловічому монастирі поблизу міста Герца Чернівецької області. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ. 

На малому вході Блаженнішим Митрополит Онуфрій возвів у сан ігумені монахиню Феодору, настоятельку жіночого монастиря святої блаженної Ксенії Петербурзької, та вручив їй ігуменський жезл, а також вручив ігуменський жезл настоятельці жіночого монастиря на честь Боянської ікони Божої Матері ігумені Магдалині.

Відео дня

Рішення про утворення жіночого монастиря на честь блаженної Ксенії Петербурзької Чернівецько-Буковинської єпархії Української Православної Церкви на місці скита на честь блаженної Ксенії Петербурзької при Свято-Вознесенському Банченському монастирі (с. Молниця Герцаївського району Чернівецької області) та затвердження монахині Феодори (Ігнат) на посаді настоятельки монастиря з возведенням її в сан ігумені та возложенням наперсного хреста за посадою було прийняте Священним Синодом УПЦ 21 грудня 2017 року.

Під час Літургії Предстоятель підніс молитву про мир в Україні.

Блаженніший Владика звершив дияконську хіротонію над монахом Хрещатицького Іоанно-Богословського монастиря Паїсієм (Дудкою).

По завершенні богослужіння Його Блаженство звернувся до братії та парафіян з привітанням та благословив усіх присутніх.

Нагадаємо, напередодні Блаженніший Митрополит Онуфрій очолив всенічне бдіння у Кафедральному соборі Чернівців.