/ lavra.ua

Понад 250 вокалістів взяли участь у VII Всеукраїнському фестивалі колядок і щедрівок «Різдвяний передзвін», який відбувся 12 січня у Святій Успенській Києво-Печерській Лаврі. Усього форум об'єднав вісім церковних і світських колективів із Києва та Вінниці, повідомляє "Фома в Україні".

/ lavra.ua

Охочі послухати, як хори будуть славити новонародженого Спасителя, повністю заповнили Трапезний храм. Перед початком фестивалю тричі було заспівано тропар Різдва Христового.

Потім до всіх звернувся намісник Лаври митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павло. «Господь знову і знову вчить, щоб ми шанували і свій день. Щоб дякували богу за Його милість — адже Він з небуття творить весь світ і нас, і дає можливість бачити земну красу», — сказав митрополит.

Відео дня
/ lavra.ua

Владика Павло також передав усім присутнім благословення Предстоятеля УПЦ.

«Святі отці так багато сказали про свято Різдва Христового, що з їх слів з'явилися колядки, пісні, які провіщають усьому світу про Боговтілення. Божественна Любов зійшла на землю, щоб допомогти людям іти шляхом миру, любові і правди. Нехай ці співи і сьогодні надихають нас і допомагають нам у цьому», — побажав усім голова оргкомітету фестивалю, керівник інформаційного відділу Лаври архімандрит Іларіон, за ініціативи якого було створено фестиваль.

Відкрив концертну програму хор лаврського храму начесть ікони Божої Матері «Живоносне Джерело» (регент Анастасія Погрібна).

Протягом майже трьох годин дитячі та дорослі професійні хори заспівали десятки колядок і щедрівок, як в академічному, так і в народному виконанні.

Крім українських, прозвучали і пісні з-за кордону: квартет вокалістів, з яких почалася історія хору храму на честь ікони Божої Матері «Живоносне Джерело» під керівництвом Олени Соловей виконав грузинську і румунську колядки.

Традиційно слухачі концерту змогли взяти участь у справі милосердя - по закінченні фестивалю пройшов збір допомоги онкохворому Андрію з Житомирської області. Як оголосила під час концерту керівник одного з напрямів руху «Молодість небайдужа» Надія Попко, хлопчик «проходить складне лікування, через місяць його чекає важка операція».