Настоятель храму св.мч. Іоанна Воїна м.Кременчука відвідав вихованців Центру соціально-психологічної реабілітації дітей / news.church.ua

Архієреї, духовенство та волонтери-миряни беруть участь у благодійних акціях, збирають гроші на лікування, відвідують дитячі будинки та будинки людей похилого віку, допомагають нужденним та багатодітним, проводять благодійні концерти, провідують та вітають з Різдвом Христовим хворих і ув’язнених, збирають та відсилають допомогу у зону воєнних дій. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ

Митрополит Вінницький і Барський Симеон відвідав Вінницьку обласну дитячу клінічну лікарню / news.church.ua

У свято Різдва Христового, 7 січня, митрополит Вінницький і Барський Симеон відвідав Вінницьку обласну дитячу клінічну лікарню та привітав пацієнтів закладу з Різдвом Христовим. Зокрема Архіпастир відвідав онкогематологічне відділення, у якому благословив маленьких пацієнтів та кожному надав матеріальну допомогу і солодкий подарунок.Монахи Свято-Георгієвського чоловічого монастиря у дитячій лікарні / news.church.uaМонахи Свято-Георгієвського чоловічого монастиря у дитячій лікарні / news.church.ua

Відвідування хворих у дитячій лікарні чернецтвом Свято-Георгієвського чоловічого монастиря вже стало доброю традицією. Чернецтво з благословення Високопреосвященнішого Феодора, архієпископа Мукачівського і Ужгородського щороку в перший день Різдва Христового розділяє різдвяну радість разом з хворими дітками онкогематологічного відділення Обласної дитячої лікарні, що в Мукачеві.

Відео дня

У третій день Різдва Христового, хірургічне відділення Обласної дитячої лікарні з Різдвяними солодкими подарунками відвідав голова Військогового відділу Мукачівської єпархії, священнослужитель кафедрального собору міста Мукачева – протоієрей Ігор Білак.

Клірик Оболонського благочиння відвідав Центр соціально-психологічної реабілітації дітей / news.church.ua

З благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія клірик Оболонського благочиння відвідав святковий захід в Центрі соціально-психологічної реабілітації дітей.

8 січня молодіжка Свято-Поровського храму м.Борислава на чолі з протоієреєм Діонісієм Буренко завітала до Навчально-ребілітаційному центрі «Гармонія». Молодь колядувала і віншувала разом з особливими дітками.

9 січня, з благословення митрополита Херсонського і Таврійського Іоанна, настоятель Свято-Миколаївського Морського собору Херсона ієромонах Силуан (Пасенко) передав різдвяні подарунки в Херсонський обласний будинок дитини. На зібрані парафіянами собору пожертви дітям-сиротам були придбані медикаменти, дитяче харчування та підгузники. На наступний день, 10 січня, також була передана благодійна допомога від парафіян у будинок-інтернат для дітей, хворих церебральним паралічем.

Вихованці недільної школи Кременчука показали театралізовану постановку / news.church.ua

Традиційно у дні різдвяних свят настоятель храму св. мч. Іоанна Воїна м. Кременчук протоієрей Костянтин Маслов з вихованцями недільної школи відвідали дітей з центру соціально-психологічної реабілітації дітей.

У Новопсковському благочинні за ініціативою кліриків Сєверодонецької єпархії відбувся збір коштів для лікування маленької Вероніки Вишнякової, яка потребує термінової дорогої операції.

Духовенство Української Православної Церкви ділиться різдвяною радістю і з ув’язненими. У день свята Різдва Христового архієпископ Львівський і Галицький Філарет відвідав Личаківську виправну колонію №30

Освячення куті у виправній колонії № 41 у с. Товмачик Коломийського району / news.church.ua

У Навечір’я Різдва Христового, голова єпархіального відділу душпастирської опіки Івано-Франківської єпархії, прот. Василій Костишин звершив освячення куті у виправній колонії № 41 у с. Товмачик Коломийського району. У сам день свята клірики Миколаєво-Успенського собору м. Коломиї звершили святкову Божественну літургію для вірян храму.

Схожа благодійна акція відбулась у Мукачівській єпархії. 9 січня до ув’язнених Ужгородського УВП №9 завітали священнослужителі єпархії на чолі з головою Пенітенціарного відділу. Священники відвідали кожну камеру та привітали осіб, що перебувають під вартою, із радісним святом Різдва  Христового.

У Житомирській єпархії провели ряд благодійних концертів зі збором коштів коштів для оздоровлення у літньому таборі дітей учасників АТО, дітей-сиріт та діток, позбавлених піклування батьків.Такі ж заходи відбулись у Попільні, у Бердичівському, Черняхівському, Коростишівському, Любарському благочиннях, у Новограді-Волинському та Житомирі.

Благодійні концерти відбувались і в інших єпархіях Української Православної Церкви. Наприклад, у Голосіївському благочинні Київської митрополії проведено різдвяний концерт для дітей з багатодітних сімей, дітей з інвалідністю та сиріт.

10 січня, з благословення Високопреосвященнішого Архієпископа Ніжинського і Прилуцького Климента, в Ніжинському драматичному академічному театрі ім. М. Коцюбинського відбувся X Різдвяний благодійний фестиваль духовної музики «Христос рождається! Славимо Його!», в якому взяли участь вихованці недільних шкіл Ніжинської єпархії.

Громада  Кафедрального Собору УПЦ привітала пенсіонерів / news.church.ua

Цього ж дня з благословення Преосвященнішого єпископа Бородянського Варсонофія, малозабезпеченим громадянам та тим, хто потребує допомоги, були вручені різдвяні подарунки. Напередодні Різдва Христового соціальний відділ також вручив вітальні набори для інвалідів і пенсіонерів. У цей же день аналогічна акція відбувалась у Херсоні.

7 січня, у день свята Різдва Христового, в галереї «Соборна» при Духовно-просвітницькому центрі Кафедрального собору УПЦ відбувся святковий різдвяний обід «Крок до миру».