Митрополит Лука сподівається на об'єктивність розслідування/ news.church.ua

Запорізька єпархія УПЦ висловила подяку правоохоронцям за початок слідчих дій стосовно ситуації розпалювання релігійної ворожнечі і ненависті у Запорізькому краї. Повідомлення про це з'явилося на офіційній сторінці Запорізької єпархії у Фейсбук.

"Сподіваємося, що розслідування буде чесним і справедливим, і, нарешті істина стане явною, доведе, що поширювана інформація нечистоплотними журналістами заснована лише на припущеннях. Усім нам відомо вислів Еклезіаста про те, що «все пройде, пройде і це» - впевнені, що шум стихне, через безпідставність звинувачень, а нападки перейдуть в інший формат, але все це лише загартує нашу віру, об'єднає усіх нас, заради збереження цілісності нашої Батьківщини", - повідомляється на сторінці єпархії.

Митрополит Запорізької єпархії висловив надію на те, що втручання ГПУ призведе до об'єктивних результатів.

Відео дня

"Будемо молитися, щоб розслідування пройшло швидко і особи-учасники інформаційної атаки, які своїми діями ганьблять честь нашої Матері-Церкви, будуть притягнуті до відповідальності", - заявив митрополит.

Також митрополит Лука закликав сприяти правоохоронним органам у слідстві всіх священнослужителів і парафіян УПЦ,

"Закликаємо духовенство та паству сприяти правоохоронним органам, а також щодня читати акафіст Святителю Миколаю, щоб за його благань Господь наставив кривдників Матері-Церкви, і прошу віддати дяку Богові за те, що Він у ці святі дні дає нам можливість довести свою віру, а духовні виразки розкрилися і були вилікувані", - закликав митрополит.