Ікона Божої Матері

У день пам'яті 14 000 мучеників-немовлят від Ірода у Віфлеємі вбитих (православний День захисту життя ненароджених дітей), 11 січня, в єпархіях УПЦ молитимуться про припинення в Україні масового гріха аборту та проведуть тематичні заходи. Про це повідомляє "Фома в Україні".

У Свято-Касперовському храмі в Херсоні буде звершена Божественна літургія, яку очолив митрополит Херсонський і Таврійський Іоанн.

У Дніпрі цього дня відбудеться Хресний хід і молебень, присвячені пам'яті Вифлеємських мучеників. Хрестохідці пройдуть від Спасо-Преображенського кафедрального собору до Свято-Троїцького кафедрального собору.

Відео дня

Богослужіння очолить вікарій Дніпропетровської єпархії архієпископ Євлогій. Початок молитовної ходи – об 11.00. До участі в богослужіннях запрошуються всі небайдужі до проблеми абортів.

Під час молебню будуть піднесені молитви про порятунок життя і здоров'я немовлят до і після народження, про дарування прощення гріха аборту, про дарування зачаття дітей і благополучного їх народження.

Хресний хід проводиться за ініціативи «Центру захисту сімейних цінностей», який духовно окормляє настоятель храму на честь ікони Божої Матері «Віфлеємська» протоієрей В'ячеслав Билохатнюк.

Також усіх охочих закликають поставити в храмі свічку за порятунок життя ненароджених немовлят від вбивства абортом і прощення батьків, які скоїли цей гріх.

Цього дня щорічно проходить тематична акція в Одесі. Волонтери Одеського просвітницького медико-психологічного центру «Життя», що діє при єпархіальному відділі у справах сім'ї, всі бажаючі на площі перед Преображенським собором викладають в пам'ять про убитих в утробі дітей хрест з тисячі лампадок.