Преподобний Серафим Саровський дуже зрозумілий не тільки християн, але і буддистам і людей інших конфесій / likorg.ru

Презентація перекладу житія преподобного Серафима Саровського на калмицьку мову відбулася 9 січня у Духовно-просвітницькому центрі Казанського собору Елісти.

Вихід перекладу «Житіє преподобного отця нашого Серафима Саровського, ієромонаха, пустельника і затворника» приурочений до 115-річчя прославлення преподобного, яке буде відзначатися у нинішньому році, повідомляє "Фома".

Для перекладу було обрано житіє, складене у 1863 році / blagovest-elista.ru

Для перекладу було обрано житіє, складене у 1863 році дійсним статським радником Миколою Єлагіним на прохання Саровської обителі на підставі архівних документів та розповідей очевидців.

Відео дня

Переклав книгу з допомогою петербурзької громадської організації «Товариство пам'яті ігумені Таїсії» калмицький письменник Ердні Канкаєв.

"Преподобний Серафим Саровський дуже зрозумілий не тільки християнам, але і буддистам, і людям інших конфесій, бо він навчав, що щастя, за словом Євангелія, знаходиться не поза людиною: «Царство Боже всередині вас». Сподобитися радості можна саме у тому місці, у якому ти зараз знаходишся, і тоді воно буде наповнювати твою душу", – зазначив на презентації перекладу архієпископ Елістинськй і Калмицький Юстиніан.

За словами владики, розповідь про життя видатного подвижника буде цікаве не тільки православним, але і представникам інших релігій.

Планується, що партії книг будуть безоплатно передані у міські та районні бібліотеки, освітні установи та на парафії Калмикії.