Антониновские читання пройшли в Сергіївському подвір'ї / rusdm.ru

У Єрусалимі, на Сергіївському подвір'ї, 9 січня стартував новий церковний проект Руської Духовної Місії у Єрусалимі – Антонінівські читання. Про це повідомляє Благовест-інфо.

У читаннях взяли участь представники наукового співтовариства і дипломатичного корпусу / rusdm.ru

Традиційні Антонінівські читання, присвячені пам'яті одного з найбільш видатних і відомих організаторів «Руської Палестини», видатного дослідника біблійних старожитностей, вченого та церковного дипломата – архімандрита Антоніна (Капустіна), були відроджені за участю Святійшого Патріарха Кирила у 1994 році, коли звершувалася пам'ять сторіччя з дня смерті архімандрита Антоніна.

Традиційні читання присвячені пам'яті вченого та церковного дипломата архімандрита Антоніна (Капустіна) / rusdm.ru

З 2018 року оновлені читання, присвячені пам'яті архімандрита Антоніна, будуть проходити під егідою Руської Духовної Місії у Єрусалимі регулярно.

Відео дня

Вітальним словом читання відкрив Начальник Руської Духовної Місії архімандрит Олександр (Єлисов).

Потім прозвучали доповіді «Російська Духовна Місія: 170 років служіння Церкви», яку представив слухачам секретар РДМ ігумен Никон (Головко), і «Яффа: російські ворота у Святу Землю», підготовлена ключарем подвір'я Місії на честь свв. ап. Петра і прав. Тавіфи протоієреєм Ігорем Пчелинцевим.

Потім прозвучав концерт різдвяних піснеспівів у виконанні хору студентів і випускників Московських і Київських духовних шкіл.

У читаннях взяли участь члени та клірики Руської Духовної Місії, сестри Горненського жіночого монастиря, парафіяни Троїцького собору у Єрусалимі та храмів Місії у Святій Землі, представники наукової спільноти та дипломатичного корпусу, широкі кола ізраїльської громадськості, серед яких – відомі адвокати, юристи, архітектори та бізнесмени держави Ізраїль.