Пограбований і осквернений Свято-Покровський храм міста Чорноморська / eparhiya.od.ua

У ніч з 9 на 10 січня був пограбований та осквернений Свято-Покровський храм міста Чорноморська.

Як повідомляє прес-служба Одеської єпархії УПЦ, зловмисники проникли через двері, розташовані зі зворотного боку будівлі. У пошуках цінностей злочинці відкрили всі кружки для пожертвувань парафіян і, ймовірно, побачивши, що там немає очікуваної суми грошей, від злості стали трощити усе в храмі, вівтарі.

Зокрема, кощунники зламали вівтарні двері і, йдучи, засипали всі приміщення порошком з вогнегасників, які знаходяться в храмі.

На місце події була викликана слідчо-оперативна група Чорноморського відділу поліції, яка проводить слідчі дії.

2

У 2017 році жодне з 19 пограбувань та осквернень храмів не було розкрито й винуватці не понесли покарання. І ось вже в новому році хвиля злочинів і осквернення святинь триває.

"Така тенденція говорить про те, що в нашому регіоні з'явилися певні сили, які прагнуть підірвати конструктивну міжрелігійну ситуацію в Одеській області. Ми в черговий раз просимо розібратися в цій тривожній ситуації не лише представників Національної поліції, а й інші компетентні органи, які мають слідкувати за дотриманням законності та порядку в нашому регіоні, припиняючи спроби дестабілізації суспільно-політичної ситуації в Одеській області", - повідомляють в Одеській єпархії УПЦ.