Акція радикалів в Одесі / facebook.com

Одеська єпархія Української Православної Церкви засуджує дії активістів, які 9 січня обклеїли листівками храми в центрі міста.

Як повідомляє кореспондент "УНІАН-Релігії", про це йдеться в офіційній заяві, поширеній прес-службою єпархії.

У ній, зокрема, йдеться, що «9 січня 2018 року, на третій день святкування Різдва Христового, храми Української Православної Церкви, розташовані в центрі Одеси, піддалися провокаційній акції представників радикальних націоналістичних організацій».

Відео дня

Зазначається, що група приблизно з шести агресивних молодих людей обклеювала наклейками двері та стіни православних храмів. На вимоги священнослужителів, працівників і прихожан храмів припинити блюзнірство й хуліганські дії, молоді люди вигукували агресивні образи.

«Віруючі розцінюють цю акцію як образу батьківської віри - Святого Православ'я, з особливим блюзнірством виконану в радісні святі дні Різдвяних Святок», - зазначається в заяві.

Керівництво єпархії закликає правоохоронні органи регіону не лише дати відповідну оцінку скоєної наруги над святинями, а й прийняти всі необхідні заходи щодо недопущення подібних інцидентів у майбутньому.

«Провокатори намагаються посіяти ворожнечу в українському суспільстві за релігійною ознакою. Нещодавнє знущання над будівлями єврейської громади, провокації біля храмів на Святий вечір і скоєне 9 січня блюзнірство показують, що в нашому суспільстві є деструктивні сили, не зацікавлені у досягненні миру і стабільності в Україні, а навпаки, сіють розбрат і смуту», - йдеться у документі.

Як повідомляв "УНІАН-Релігії", 9 січня в Одесі активісти обклеїли храми УПЦ листівками із зазначенням: «Обережно, Московський патріархат!», із зазначенням відстані до столиці Російської Федерації.