Хулігани не приховували, що їх головною метою є створення провокації / news.church.ua

В Одесі 9 січня, у післясвято Різдва Христового, храми Української Православної Церкви, розташовані в центрі міста, піддалися провокаційній акції представників радикальних націоналістичних організацій. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-службу Одеської єпархії.

Група з кількох агресивних молодиків обклеювала двері і стіни православних храмів наклейками, що містили дезінформацію та образи щодо духовенства УПЦ. На вимоги священнослужителів, працівників і парафіян храму припинити блюзнірство та хуліганські дії, молодчики з агресією вигукували образи.

В УПЦ закликають правоохоронців дати правову оцінку діям провокаторів / news.church.ua

Хулігани не приховували, що їх головною метою є створення провокації для фіксації її на відео. Однак зусиллями парафіян хуліганів було випроваджено з храму.

У прес-службі прокоментували провокаційну акцію як таку, що є блюзнірською та образливою. “Закликаємо правоохоронні органи Одеського регіону не тільки дати відповідну оцінку скоєній нарузі над народними святинями, але і вжити всіх необхідних заходів щодо недопущення подібних інцидентів у майбутньому”, – зазначається у повідомленні на офіційному сайті Одеської єпархії.