Виставку вже відвідали тисячі прочан / pravoslavie.ru

У перші дні січня 2018 року монастир Святих Царствених страстотерпців в урочищі Ганина Яма відвідало понад 8 тисяч прочан і паломників. Саме тут відкрилася виставка «Царське Різдво 1917», присвячена сторіччю останнього у житті членів царської сім'ї Різдва Христового, яке для них проходило у Тобольську, повідомляє Православие.ги.

Останнє в житті членів царської сім'ї Різдво проходило в Тобольську / pravoslavie.ru

Підвищений інтерес до місця «Руської Голгофи» пов'язаний зі сторіччям подвигу царської сім'ї і відданих слуг. Виставка унікальна і представляє особливий інтерес для всіх, хто шанує царську сім'ю і хоче дізнатися більше правди про сім'ю останнього російського імператора.

Директор музейно-виставкового центру монастиря на Ганиній Ямі Володимир Кузнєцов відзначив, що виставка, присвячена останньому Різдву царської сім'ї, користується особливим інтересом паломників і туристів – у деякі дні нового року кількість відвідувачів експозиції перевищувала тисячу осіб на день.

Відео дня

Співробітники музею зазначають, що наплив відвідувачів у музейно-виставковий центр монастиря пов'язаний як з унікальністю виставки, так і з особливим шануванням царської сім'ї, по-звірячому вбитої у Єкатеринбурзі – місті, іменованому «Російською Голгофою».

Виставка унікальна і представляє особливий інтерес для всіх, хто шанує царську сім'ю / pravoslavie.ru

На думку експертів, події 2018 року, присвячені 100-річчю подвигу святих царствених страстотерпців, будуть залучати все більшу кількість відвідувачів та учасників, оскільки у суспільстві відбувається поступове усвідомлення подвигу царської сім'ї і справжньої ролі царя-страстотерпця Миколи II у житті Російської держави.

Поруч із монастирем Святих Царствених страстотерпців діє Паломницький центр, де можна зупинитися для того, щоб відвідати монастирські богослужіння і попрацювати.