Вечори колядок та різдвяні концерти для дітей пройдуть в єпархіях УПЦ / gorlovka-eparhia.com.ua

Вечори колядок та різдвяні концерти для дітей пройдуть в єпархіях УПЦ в найближчі дні. Про це повідомляє "Фома в Україні".

У Горлівці відбувся єпархіальний Різдвяний концерт для недільних шкіл. 9 січня діти представлять постановку на Різдвяному єпархіальному концерті для школярів, які вивчають християнську етику та дітей з соціально-незахищених категорій. Також в Горлівської єпархії заплановано ряд заходів, організованих недільними школами та парафіями.

9 січня в Житомирському обласному академічному музично-драматичному театрі імені І. Кочерги всьоме відбудеться благодійний вечір колядок для дітей. На сцені виступлять відома хорова капела «Орея» (регент — Олександр Вацек), хор Свято-Ольгинського храму, дитячий хор Покровського храму, архієрейський хор Спасо-Преображенського та хор Хрестовоздвиженського кафедральних соборів Житомира, переможець шоу «Голос країни 3» Артем Кондратюк, заслужені артисти України Ірина Шинкарук, Юрій Градовський та ін. Не пройде концерт без вертепу — його покажуть вихованці недільної школи храму на честь Різдва Богородиці (м. Баранівка). Також серед гостей — протоієрей Роман Барановський.

Відео дня

У середу, 10 січня у Палаці культури Луцька відбудеться святкове дійство для найменших жителів міста. Вихованці недільної школи при Свято-Покровському кафедральному храмі підготували глядачам Різдвяну виставу та колядки. Також усіх гостей чекають ігри та подарунки. Вхід вільний. Початок о 17.00.

У п'ятницю 12 січня пройде щорічний єпархіальний благодійний вечір колядок «Христос рождається — славімо Його!». Початок заходу о 17.00. Вхід вільний.

4 і 17 січня відбудуться Різдвяний концерт та традиційний вечір колядок «Святвечір» в Запоріжжі. Заходи пройдуть на сцені ПК «Дніпроспецсталь» та у Свято-Покровському архієрейському соборі. Обидва концерти організовує Запорізька пархия УПЦ.

У концерті в «Дніпроспецсталь» візьмуть участь ансамбль народної пісні та побутового танцю «Оксамит», творчі колективи ПК «Дніпроспецсталь», ДК «Металургів», Запорізького міського палацу дитячої та юнацької творчості та інші. На вечорі колядок традиційні різдвяні пісні виконають творчі колективи з благочинь Запорізької єпархії. Вхід на обидва заходи вільний.