Після богослужіння Предстоятель приймав вітання пастви / news.church.ua

Напередодні дня пам‘яті першомученика Стефана, 8 січня, Предстоятель Української Православної Церкви Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій очолив святкову вечірню у Трапезному храмі преподобних Антонія і Феодосія Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ

Богослужіння розпочалось з урочистої зустрічі Предстоятеля.

Архіпастир побажав усім вірним звільнитись від гріха / news.church.ua

З Його Блаженством за богослужінням також молились намісник Києво-Печерської Лаври митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел, керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній, архієпископ Бучанський Пантелеімон, архієпископ Макарівський Іларій, архієпископ Ніжинський і Прилуцький Климент, архієпископ Боярський Феодосій, єпископ Бородянський Варсонофій, єпископ Іванківський Кассіан, єпископ Гостомельський Тихон, єпископ Баришевський Віктор, єпископ Білогородський Сильвестр, братія обителі, студенти Київських духовних шкіл та численна паства Предстоятеля.

Відео дня
Митрополит Онуфрій очолив святкову вечірню у Трапезному храмі преподобних Антонія і Феодосія / news.church.ua

Наприкінці богослужіння Блаженнішому Митрополиту Онуфрію було виголошено многоліття, після чого митрополит Бориспільський і Броварський Антоній зачитав вітання Предстоятелю від Священного Синоду, єпископату та усіх вірних Української Православної Церкви, в якому висловлене побажання, щоб Господь укріпляв сили Блаженнішого Архіпастиря та давав терпіння і далі нести хрест предстоятельського служіння.

Блаженніший Владика подякував за привітання і також виголосив слово. “Хай Спаситель, Який прийшов на нашу землю і прийняв смерть заради нашого спасіння, допомагає кожному нести свій хрест, бути вдячними Богу, і звільнитись від гріха”, – побажав Архіпастир усім вірним.

Після цього Предстоятель приймав вітання пастви, а численні хорові колективи виконували колядки та інші різноманітні різдвяні піснеспіви.