false

Різдвяне послання Патріарха Кирила всім вірним чадам Руської Православної Церкви вийшло на 16 мовах країн канонічного простору Московського Патріархату і далекого зарубіжжя.

Про це повідомляє patriarchia.ru.

Різдвяне послання Патріарха Кирила, за традицією, буде зачитано в день Різдва Христового в усіх храмах Української Православної Церкви разом з посланням Блаженнішого Митрополита Онуфрія.

Відео дня

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Офіційно! Різдвяне послання Предстоятеля УПЦ Митрополита Онуфрія

"Господь вимагає від нас пильнувати шляхи Його. Пильнувати шляхи Божі — значить бачити Божественну присутність у своєму житті та в історії людства: бачити прояви як Божественної любові, так і Його праведного гніву.

Минулий рік у житті нашого народу був сповнений спогадів про трагічні події XX століття й розпочаті гоніння на віру. Ми згадували подвиг новомучеників і сповідників, які непохитно засвідчили свою відданість Христу.

Нині ми переживаємо особливий період: скорботи не полишили світ, щодня ми чуємо про війни та про воєнні чутки (Мф. 24, 6). Але скільки ж любові Божої виливається на рід людський! Світ існує всупереч силам зла, а людська любов, сімейні цінності - всупереч неймовірним зусиллям остаточно їх зруйнувати, осквернити й спотворити. Віра в Бога живе в серцях більшості людей.

А Церква наша, попри десятиліття гонінь у недавньому минулому та механізми підриву її авторитету, приведені в рух сьогодні, була, залишається і завжди буде місцем зустрічі із Христом.

Віримо, що, пройшовши через нинішні випробування, народи історичної Русі збережуть і відновлять свою духовну єдність, стануть матеріально успішними та соціально благополучними. Різдво Христове є центральною подією людської історії. Люди завжди шукали Бога, але в усій можливій для нас повноті Творець відкрив Себе - Триєдиного Бога - роду людському тільки через втілення Єдинородного Сина.

Він приходить на грішну землю, щоб зробити людей гідними благовоління Отця Небесного і покласти міцний підмурок миру, заповівши: «Мир залишаю вам, мир Мій даю вам» (Ін. 14, 27).

Нехай же буде цей рік для народу нашого, для народів історичної Русі й усіх народів землі роком мирним і щасливим. Нехай Божий Син, Який народився у Вифлеємі, допоможе нам знайти надію, що перемагає страх, і через віру відчути силу Божественної любові, яка преображає людське життя. Амінь", - побажав Патріарх Кирил.

Повністю текст ТУТ