редстоятель УПЦ очолив урочисте богослужіння у Києво-Печерській лаврі / news.church.ua

У день Навечір’я Різдва Христового, 6 січня, Блаженніший Митрополит Онуфрій очолив Божественну літургію в Трапезному храмі Свято-Успенської Києво-Печерської лаври. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Його Блаженству співслужили намісник Києво-Печерської лаври митрополит  Павел, керуючий справами УПЦ митрополит Антоній, архієпископ  Пантелеімон, архієпископ Климент, єпископ Сильвестр, а також братія обителі у священному сані.

Богослужіння Навечір’я Різдва Христового, якщо воно випало у суботу або неділю, складається з Літургії святителя Іоанна Златоустого та різдвяної вечірні. Великі часи в цьому випадку звершуються в п’ятницю, тобто вони були прочитані напередодні. У сам день свята буде звершена Літургія святителя Василія Великого.

Під час богослужіння була піднесена сугуба молитва про мир в Україні. За Божественною літургією Блаженніший Митрополит Онуфрій звершив ієрейську та дияконську хіротонії.

2

Після відпусту перед іконою свята був звершений молебень зі співом тропаря і кондака Різдва Христового.

По завершенні богослужіння Предстоятель привітав усіх вірян з прийдешнім святом Різдва Христового, побажав усім миру в країні та у кожній сім’ї та благословив усіх.

Насамкінець хор Київської духовної академії, під керівництвом архімандрита Романа (Підлубняка) виконав різдвяні піснеспіви.