Патріарх вважає, що зараз не час для свята і веселощів / pravmir.ru

Католикос-патріарх Грузії Ілія Другий відзначає сьогодні, 4 січня, своє 85-річчя. При цьому урочисті заходи з нагоди ювілею в патріархії не заплановані, повідомляє РИА Новости.

Єдиний захід, запланований на четвер у патріархії країни, це презентація нової версії Біблії. Традиційний загальний прийом, візит делегацій із зарубіжних країн і урочиста вечеря не відбудуться, пояснили в патріархії.

"Не відбудуться урочистості з причини погіршення стану здоров'я патріарха. Разом з цим патріарх Ілія Другий вважає, що зараз не час для свята і веселощів", — заявив представник патріархії.

Відео дня

Іллю Другого привітали прем'єр-міністр Георгій Квірікашвілі, президент Георгій Маргвелашвілі і спікер парламенту Іраклій Кобахідзе.

"З великою любов'ю і повагою хочу вклонитися перед безцінною і самовідданою діяльністю патріарха, яку він присвятив нашій країні і нації протягом 40 років. З його благословення і з безустанною працею з дня інтронізації донині було оновлено і побудовано безліч церков і монастирів, а його проповідь — це заклик до милосердя, терпимості, любові близьких і батьківщини, прагнення до чесності і працьовитості, освіті, що так необхідно нашій країні", — ідеться у привітанні Квірікашвілі, поширеному його прес-службою.

Нагадаємо, наприкінці грудня грузинський патріарх святкував 40-річчя з дня інтронізації. Ювілей інтронізації планувалося урочисто святкувати за участю православних делегацій з усього світу, однак у травні патріарх скасував усі заплановані урочистості через нестабільну ситуацію у світі".