/ lavra.ua

Божественні літургії відбулися у новорічну ніч у багатьох храмах Української Православної Церкви по всій країні. Про це повідомляє "Фома в Україні".

 Нічну Літургію з 31 грудня на 1 січня у Святій Успенській Києво-Печерській Лаврі очолив намісник обителі / lavra.ua

Нічну Літургію з 31 грудня на 1 січня у Святій Успенській Києво-Печерській Лаврі очолив намісник обителі митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павло.

За богослужінням були піднесені сугубі молитви про мир в Україні, а також подячні молитви про всі ті благодіяння, які Господь вилив на нас у минулому році. Після читання подячної молитви пролунав особливий гімн святителя Амвросія Медіоланського «Тебе Бога хвалимо».

Відео дня

"Ця ніч — блаженна, у цю ніч ми всі зібралися сьогодні в цьому святому храмі, щоб подякувати Господу на всі Його благодіяння, які Він виливає на нас", — сказав у проповіді владика Павло.

В архієрейській Літургії в Бердянську взяли участь понад 60 осіб / eparhiya.com.ua

В архієрейській Літургії у кафедральному соборі Різдва Христового у Бердянську взяли участь понад 60 осіб, багато з яких стали причасниками. За богослужінням лунали подячні молитви до Господа за минулий рік і випрошувалось благословення Боже на новий 2018-й. Після Літургії відбувся молебень на новоліття», у чин якого були включені особливі прохання про примноження любові та викорінення ненависті і всякої злоби.

Крім того, нічні богослужіння були звершені у багатьох храмах Бердянська, зокрема у Свято-Нікольському, храмі в ім'я святителя Луки Кримського на території міської лікарні, храмі в ім'я святої мучениці Татіани. Також в новорічну ніч були звершені Літургії у ряді храмів Запорізької єпархії.

У кафедральному соборі на честь Різдва Пресвятої Богородиці в Ровеньках за нічним богослужінням, яке очолив архієпископ Ровеньківський та Свердловський Пантелеімон, підносилися молитви про подолання церковного розколу, про мир у нашій Вітчизні, про шахтарів.

«Нічне богослужіння є чудовою християнською альтернативою мирському підходу до святкування Нового року», — зазначають на сайті єпархії.

 Новий рік в Ніжинської єпархії / orthodox.cn.ua

Всенічне бдіння та божественну Літургію в Миколаївському кафедральному соборі м. Ніжин у новорічну ніч очолив архієпископ Ніжинський і Прилуцький Климент.