/ news.church.ua

Святогірська ікона Божої Матері продовжує подорожувати містами та селами Рівненської єпархії Української Православної Церкви. Перед чудотворним образом звершуються молебні з акафістом, підносяться молитви про мир в Україні та припинення міжконфесійних протистоянь, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

/ news.church.ua

Птича, Бадівка, десятки храмів та монастирів: хресний хід Святогірської ікони Пресвятої Богородиці Західною Україною об’єднує українців у молитві. 

Святиня вже відвідала м. Рівне, Здолбунівське благочиння, Млинівський район.

Відео дня
/ news.church.ua

Протягом минулого тижня перед Святогірською іконою Богородиці молилися жителі Демидівського, Дубенського, Острозького районів, Радивилівського благочиння, м. Рівного.

Найбільш шанований образ Святогірської обителі зокрема зустрічали на скиту святої праведної Анни у с. Онишківці, у Свято-Троїцькому Межирицькому чоловічому монастирі, у Свято-Миколаївській Городоцькій жіночій обителі.

Духовною втіхою стало відвідання чудотворного образу Божої Матері для вірян с. Бадівка та с. Птича. Нагадаємо, тут вже декілька років, після захоплення розкольниками храмів православних парафій, віруючі змушені молитися у пристосованих приміщеннях та потерпати від переслідувань представників так званого Київського патріархату.

/ news.church.ua

У всіх храмах, де перебуває чудотворний образ Пресвятої Богородиці, звершуються Літургії, молебні з акафістом, підносяться молитви про мир в Україні та припинення міжконфесійних протистоянь на Рівненщині.

Ввечері список чудотворного образу доставили в храм Різдва Пресвятої Богородиці м. Дубно. Тут відслужиливодосвятний молебень з акафістом Божій Матері. Охочих помолитися біля образу Цариці Небесної було стільки, що братія і духовенство єпархії всю ніч, чергуючись, служили молебні в Різдво-Богородицькому храмі.

Після молебню у храмі Покрови Пресвятої Богородиці в с. Підлужжя Дубенського району, святиня вирушила у с. Птича.

У Птичі, на жаль, через спроби насильницького захоплення церкви розкольниками і багаторічного судового розгляду будівля Свято-Успенського храму в даний момент лишається опечатаною. Тому численні віруючі змогли тільки хресним ходом обійти свою церкву зі Святогірської іконою Пресвятої Богородиці і неподалік від храму відслужити молебень, молячись Заступниці роду християнського про примирення ворогуючих і повернення храму православним Рівненської єпархії УПЦ.

Цього ж дня Святогірська ікона перебувала в храмі святого апостола і євангеліста Луки у селі Білогородка, який був споруджений в 2014 році стараннями настоятеля протоієрея Віталія Чайки і прочан після рейдерські захопленого розкольниками їхнього храму.

У с. Рудня-Почаївська Радивилівського району під час відвідування святині Донбасу навіть заняття в школі на час призупинили. Представники місцевої адміністрації, селяни, діти зібралися на молебень біля образу Цариці Небесної.

Ввечері братія Святогірської Лаври прибули зі святинею в місто Радивилів, де в храмі святого благовірного князя Олександра Невського було відслужено всенічне бдіння.

У суботу ввечері братія Святогірської Лаври прибула в Городоцьку обитель, де образ Пречистої зустрічали настоятелька, сестри монастиря, сонм духовенства і численні парафіяни.

/ news.church.ua

У недільний день Святогірський образ Цариці Небесної був доставлений у храм вмч. і Цілителя Пантелеймона, де духовенством єпархії було відслужено молебень.

Увечері того ж дня святиню зустрічали в Свято-Георгіївському храмі-подвор’ї Городоцького Миколаївського жіночого монастиря м. Рівне. В обителі перед Святогорським образом відслужили молебень, потім відбулося вечірнє богослужіння. О 12 год. ночі була звершена Літургія, після закінчення якої всю ніч біля Святогірської ікони Божої Матері служили молебні.