/ ria.ru

Православну Церкву не слід сприймати, як рівного державам учасника міжнародних відносин.

Про це в інтерв'ю "РИА Новости" сказав голова Відділу із взаємин Церкви з суспільством і ЗМІ Володимир Легойда.

За словами Володимира Легойди, порівнянний з державним правовий статус є лише у Ватикану, і він «обумовлений тими владними повноваженнями і їх богословським обгрунтуванням, якого дотримується Святий престол, але ніяк не Православні Церкви».

Відео дня

«Не потрібно при цьому сприймати Руську Церкву як рівного державам учасника міжнародних відносин. Православна Церква ніколи не претендувала на повне занурення у світову політику», - пояснив представник РПЦ.

«Це не є перешкодою для того, щоб домагатися прийняття до уваги позиції православних християн, так і - спільно з іншими громадами - всіх віруючих в міжнародних відносинах», - зазначив голова Відділу зв'язків Церкви з суспільством та ЗМІ.

Як приклад подібних дій Володимир Легойда привів зустріч Патріарха Кирила і Папи Римського Франциска, до якої у світовій порядку просто не було теми переслідування християн за релігійною ознакою.

«Саме після зустрічі Патріарха з Папою ситуація змінилася, саме ця зустріч зробила очевидним той факт, що на початку освіченого XXI століття в світі відбувається геноцид християн», - уклав представник Церкви.