В Нікосії закладено новий Кафедральний собор Кіпрської Православної Церкви / archive.churchofcyprus.org.c

Традиційні Різдвяні пісні та колядки були виконані в п'ятницю, 22 грудня, для Архієпископа Кіпрського Хризостома, якого прийшли вітати в його резиденції в Нікосії хори національної гвардії, поліції, студентів, школярів і різних організацій і структур. Про це повідомляє "Седмиця" з посиланням на грецьке інформаційне агентство "Ромфея".

Потім для співробітників Кіпрській Архієпископії в каплиці архієпископської резиденції, присвяченій пам'яті засновника і покровителя Кіпрської Православної Церкви – святого апостола Варнави, було звершено таїнство соборування. Його очолили єпископ Карпаський Христофор та єпископ Мессарійський Григорій.

У той же день в Нікосії почалося будівництво нового Кафедрального собору Кіпрської Православної Церкви, який буде зведений поруч із Архієпіскопією Кіпру. Храм буде освячений на честь святого апостола Варнави.

Відео дня

Бетонування фундаментного поверху з підземними автостоянками вже почалося. Очікується, що до травня 2018 року буде повністю зведений фундамент нового собору, що включає паркування на 160 місць.

За словами Архієпископа Кіпрського Хризостома, завершення робіт зі зведення собору очікується в 2020 році. Тоді ж новий храм буде освячено.