/ ria.ru

Проти Російської Православної Церкви ведеться цілеспрямована робота, до якої прикладають руку, зокрема, і ЗМІ. Таку думку висловив голова Синодального відділу із взаємин Церкви з суспільством і ЗМІ Володимир Легойда, повідомляє Newsru.com з посиланням на РІА "Новости".

"Я не прихильник теорії змов, але я переконаний, що проти Церкви ведеться цілеспрямована робота, причому із різних центрів. Треба бути дуже наївним, щоб цього не бачити. Звичайно, це зовсім не означає, що ми всі білі та пухнасті, а проблеми виключно через ворогів", - розповів Легойда.

За його словами, деколи християни - миряни, священики, єпископи "самі дають привід для справедливої критики".

Відео дня

"Але нерідко і колеги-журналісти вносять свою лепту, коли господарі тих чи інших ЗМІ ставлять перед своїми редакціями такі завдання. Тим більше що елементарну перевірку фактів у багатьох з таких ЗМІ давно проміняли на кількість відвідувань та лайків. І це стосується не тільки Церкви", - пояснив глава відділу.

Легойда провів межу між реальним життям людини та її медійним зображенням. "Я не зустрічав людину або організацію, абсолютно задоволену своєю медійної проекцією", - зазначив представник РПЦ.

Втім, відсоток негативу до Церкви у ЗМІ невеликий і не перевищує 5% від загального числа публікацій, каже Легойда. За його словами, максимум вираженого негативу по відношенню до Церкви за останні дев'ять років був у 2012 році. Натомість відсоток вираженого позитиву завжди у три-чотири рази більше. В основному ж матеріали преси про Церкву носять нейтральний характер, визнав представник РПЦ.