Фото з відкритих джерел

Священики Української Православної Церкви супроводжували 73 українських військовополонених крізь так звану «сіру зону» розмежування - на територію, підконтрольну українським військам.

Як повідомляє Центр інформації УПЦ, за даними глави Синодального інформаційно-просвітницького відділу архієпископа Климента (Вечері), який також займався організацією доставки українських воїнів, нині звільнених українських військовополонених транспортують до Харкова, де їх зустріне Блаженніший Митрополит Онуфрій, рідні та близькі люди.

«Священики Української Православної Церкви супроводжували українських військовополонених крізь «сіру зону». На наших очах ще недавній відчай на обличчях хлопців, змінює велика надія, вони відчувають, що скоро зможуть повернутися до повноцінного життя. Зараз їх відвезуть в Харків. Там вони зможуть зустрітися з близькими. У Харкові їх зустрічатиме Блаженніший. Церква робить все для того, щоб допомогти тим, хто в полоні - це наш священний обов'язок. Весь цей час ми робили все від нас залежне, для того щоб українські військовополонені опинилися на волі», - зазначив архієпископ Климент.

Відео дня

За його словами, всі звільнені, доставлені сьогодні на територію України, почувають себе добре, хоча і знаходяться в пригніченому, ще шоковому стані, але в їхніх очах радість, багато вголос дякують Богові за повернення на батьківщину.

«Без Божої волі, це звільнення б не відбулося. Блаженніший Митрополит Онуфрій говорить про те, що Церква буде продовжувати робити все можливе для того, щоб всі військовополонені були звільнені, щоб ніхто не знаходився в полоні», - сказав владика Климент.

Як повідомлялося, завдяки зусиллям Предстоятеля РПЦ Патріарха Кирила та Предстоятеля УПЦ Митрополита Онуфрія вдалося домовитися про обмін військовополоненими. Обмін військовополоненими відбувся 27 грудня на КПП «Майорське» Донецької області.