/ foto.patriarchia.ru

Патріарх Московський і всієї Русі Кирил підкреслив внесок Української Православної Церкви в особі Блаженнішого митрополита Онуфрія у можливості здійснення обміну полоненими, який відбудеться 27 грудня за формулою «306 на 74».

Про це повідомляє прес-служба Патріарха РПЦ.

«Процес узгодження всіх деталей, які стосуються обміну полоненими був дуже непростим, і наша Церква брала в ньому участь - в тій мірі, в якій це було необхідно. Особливо хотів би підкреслити внесок Української Православної Церкви в особі Блаженнішого митрополита Онуфрія. Хотів би висловити подяку всім учасникам за розуміння важливості того, щоб напередодні Нового року та Різдва Христового відбувся обмін полоненими», - сказав Патріах Кирил 25 грудня на зустрічі в Даниловому монастирі.

Відео дня

«Я хотів би особливо підкреслити необхідність якнайшвидшого мирного вирішення проблем, пов'язаних з бойовими діями на сході України. Глибоко переконаний, що конфлікт, який забирає життя багатьох і багатьох людей, нікому не потрібний, але для того щоб його зупинити, потрібні зусилля обох сторін. Сподіваюся, розпочатий процес продовжиться і стане запорукою встановлення міцного справедливого миру. Хай допоможе нам всім Бог у вирішенні цієї життєво важливої задачі», - підсумував Патріарх Кирил.