Єпархіальні збори духовенства Київської єпархії УПЦ / news.church.ua

У трапезному храмі преподобних Антонія і Феодосія Печерських Свято-Успенської Києво-Печерської лаври 25 грудня відбулися щорічні єпархіальні збори духовенства Київської єпархії. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Засідання очолив Предстоятель Української Православної Церкви Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій.

У роботі зборів також взяли участь керуючий справами УПЦ митрополит  Антоній, вікарні архієреї Київської єпархії, благочинні по місту Києву та Київській області, намісники й ігумені монастирів, а також клірики Київської єпархії.

Відео дня

Перед засіданням Його Блаженство разом із всіма присутніми підніс заупокійну молитву за спочилими у 2017 році кліриками Київської єпархії.

Роботу зборів Предстоятель розпочав доповіддю щодо життєдіяльності Київської Митрополії за рік, що минає.

Також в ході засідання усі присутні мали можливість отримати відповіді від Його Блаженства на актуальні питання щодо церковного життя.

На завершення Блаженніший Митрополит Онуфрій нагородив представників кліру, котрі відзначають власні ювілеї, орденами Української Православної Церкви та звернувся до всіх зі словами настанови і привітань з різдвяними святами.

Нагадаємо, минулого тижня, 21 грудня, під головуванням Предстоятеля відбулося останнє у цьому році засідання Священного Синоду Української Православної Церкви.