Патріарх Ілія Другий / ria.ru

У кафедральному храмі Светіцховелі в місті Мцхета проходить урочиста літургія, приурочена до святкування 40-річчя інтронізації патріарха Ілії Другого. Про це повідомляють "РИА Новости" з посиланням на патріархію Грузії.

"У храмі проходить служба у зв'язку з відзначенням ювілею інтронізації католікоса-патріарха Грузії Ілії Другого", – заявив журналістам представник патріархії в храмі.

Привітати патріарха прийшли представники грузинської влади й опозиції та Президент Грузії Георгій Маргвелашвілі.

Відео дня

"Від усього серця вітаю з ювілейним святом. Чотири десятки років тому мало хто усвідомлював те, що є сьогодні для всіх ясно – що ваша інтронізація стане найважливішим явищем у нашій історії за останні десятиліття", – сказано в поширеній адміністрацією президента заяві.

За даними грузинського Першого каналу, грузинського патріарха також привітала королева Великобританії Єлизавета II. Її вітальний лист поширило посольство Великобританії в Грузії.

"Я з теплотою згадую нашу зустріч у Лондоні в 2011 році. Я рада, що відносини між нашими народами поглиблюються. Бажаю вам здоров'я та щастя", – сказано у вітальному листі королеви.

Ювілей інтронізації патріарха планувалося урочисто святкувати за участю православних делегацій з усього світу, однак у травні патріарх скасував усі заплановані урочистості через "нестабільну ситуацію у світі".